alex-olivia-home-renovations

Love Island’s Alex Bowen and Olivia Buckland reveal jaw-dropping home transformation

The place is completely unrecognisable

Rachel Avery

Love Island runners-up, Olivia Buckland (now Olivia Bowen) and Alex Bowen have been married for two years and the couple have been busy renovating the home they share in Essex.

READ: The celebrity break-ups that happened during lockdown

Since February, they have been updating fans on the progress of their refurbishments via their home renovations account, @thebowenhome, which now has 593k followers.

MORE: What Nigella Lawson has in her kitchen

The couple shared a jaw-dropping comparison post of their entranceway before their renovations, and what it looks like now. The astonishing post has had almost 70k likes.

Loading the player...

WATCH: Alex and Olivia's incredible wedding

Before they got to work, the imposing wooden staircase dominated the space and the royal blue carpet and matching rug added to the dated décor - an aesthetic not suited to this glamourous Love Island couple.

alex-olivia-home-before

Before: The dark décor needed to go

The after photograph actually looks like a totally different home, as they have completely flipped the room, leaving no resemblance to the décor before.

It is strikingly obvious that the space is so much brighter now, with the wooden staircase and doors transformed to fresh white.

alex-olivia-home-after

After: Their luxury entranceway is unveiled 

The walls have been painted an elegant shade of taupe, which is in keeping with Alex and Olivia’s modern four-bed home.

The brand-new furniture and décor items bring a little bit of personality to the grand hallway. On the left-hand side lies a chair laden with cushions and a set of styled-up vintage trunks – a trend that is storming Instagram right now.

READ: See inside these luxury celeb bathrooms

The right-hand side of the stairs is kept minimal with aged stone pots on black stands.

There is already one detail that the couple are not happy with though. In the caption, Olivia admits she has already removed the circular rug in the after photo because she found it “too dark” for the room.

Like this story? Sign up to our newsletter to get other stories like this delivered straight to your inbox.

Activate HELLO! alerts and find out about everything before anyone else.